Lonely House

Caroline Henderson indfanger den moderne tids kant og skuer samtidig tilbage til det bedste og smukkeste fra Kurt Weills omfattende, musikalske univers.

Menneskeskæbner

Lonely House er Carolines personlige og kreative fortolkninger af den tyske komponist Kurt Weills mangefacetterede musik. Albummet tager udgangspunkt i det fiktive Lonely House, hvor de personificerede sange bor i hver sin lejlighed. Caroline er fortælleren, som viser lytteren en række menneskeskæbner – livet i Lonely House.

Kulturskat og politisk manifest i ét

Om Kurt Weill siger Caroline Henderson:
”Jeg er dybt fascineret af hans mod til at tage stilling og udtrykke sine holdninger, som kunne have kostet ham livet. Kurt Weills musik er på én gang en kulturskat og et politisk manifest, og han er folkeeje i både Europa og USA. Musikken spænder over så mange genrer, at den er et veritabelt musikalsk skatkammer, og samtidig har den en sjælden dybde, skrevet med store omkostninger og personlige risici.”

Caroline er begejstret for teksterne, som er stærke, skarpe og meget visuelle. Weill arbejdede gennem hele sin karriere sammen med en række fremtrædende tekstforfattere, bl.a. Bertolt Brecht, Maxwell Anderson og Jacques Deval.

På albummet medvirker Nikolaj Hess (piano), Jakob Høyer (trommer) og Daniel Franck (bas), som alle var en del af bandet i forestillingen Jazz, Love & Henderson på Østre Gasværk. Desuden medvirker Frederik Henrik Møller (programmering og beats) og Gustaf Ljunggren (guitar).

Henderson har selv produceret albummet, som er indspillet i STC Studios i København.

Lonely House udkom den 25. marts 2013 på Copenhagen Records i Danmark, Sony BMG i Tyskland samt i Østrig og Schweiz.