Biografi

“De sidste 15-20 år har jeg fået lov til at lave de ting jeg altid har drømt om.

Jeg skriver materiale selv, jeg producerer selv, og jeg er med i nogle fællesskaber, hvor jeg får lov at udfordre mig selv … samtidig med jeg laver musik og turnerer mere end nogensinde”

Eurowoman, august 2019

Foto: Stephen Freiheit

Caroline Henderson er født i Stockholm, voksede op i Philadelphia, New York og Paris, og flyttede til Danmark i 1983. Allerede som teenager sang hun i forskellige jazzbands og i 1989 slog hun igennem i Danmark, da hun sammen med Maria Bramsen dannede bandet RayDeeOh.

Karriere

I 1995 udkom Caroline Hendersons første soloalbum Cinemataztic. I 2013 runder hun album nummer elleve med Lonely House, hvor hun fortolker Kurt Weill. Pladerne er udgivet også i udlandet, og i årenes løb har Caroline Henderson modtaget adskillige nomineringer og vundet otte Danish Music Awards.

Caroline Henderson turnerer i både ind- og udland og har optrådt som repræsentant for Danmark ved flere officielle lejligheder, bl. a. ved Dronningens statsbesøg i Tanzania.

 

Teater, film, tv …

Caroline Henderson har medvirket i flere film, bl.a. i filmen ‘Max Pinlig’, i rollen som bilmekanikeren Snehvide i filmen ‘Der var engang en dreng (som fik en lillesøster med vinger)’ og i den spanske ‘Tuya siempre’, der vandt tre priser ved Malaga Film Festival.

På teatersiden har hun både komponeret og stået på scenen. Tidligt i 90’erne var Caroline tilknyttet Dr. Dante og medvirkede bl.a. i den første Gasolin teaterkoncert i 1994. Caroline spillede med i Howard Barker-stykket ‘Død, død, meget død’ under instruktion af Jacob Schokking og til stor begejstring for anmelderne, i Peter Langdals opsætning af Don Juan på Betty Nansen Teatret samt i den Reumert-nominerede danseforestilling ‘Love Songs’.

I 2012 lavede hun på Østre Gasværk sin egen koncertteaterforestilling ‘Jazz, Love & Henderson’, som blev set af 20.000 publikummer.

På tv har Caroline Henderson bl.a. været vært på programrækken ‘Midnatsjazz’ på DR2 og medvirket i ‘Smagsdommerne’. I 2012 spillede hun rollen som mekanikeren Kim i ‘Julestjerner’, Vikke & Rasmussens roste julekalender på DR.

Caroline Henderson er ridder af Dannebrog.