20. april 2014

In the House

In the HouseEn virtuel musikforestilling om det lille hus. En live musikvideo på scenen.

Vær forberedt på, at væggene ryster og taget letter, når Caroline Henderson til efteråret går på scenen i    forestillingen ”In the House”. Det musikalske univers er sangene fra hendes seneste album.

Caroline Henderson har gang i byggeriet i øjeblikket. Ikke med mørtel og mursten, men med melodier og tekster, videoer og animationer. Det er nemlig de materialer, der indgår i forestillingen ”In the House”, som bliver til i et tæt samarbejde mellem Caroline Henderson selv, manuskript- forfatteren Jesper Malmose, musikeren Frederik Henrik Møller, instruktøren Christoffer Berdal og design- & illustrationsbureauet ”Spild af Tid”.

Forestillingen er hverken en teaterkoncert eller en musical i gængs forstand, men derimod en syntese af teater, musik og film. Handlingen drives frem af sangene fra Caroline Hendersons seneste album, det kritikerroste
 og DMA-nominerede ”Lonely House”, som udelukkende består af Kurt Weill-sange, sammen med nyskrevet musik af Frederik Henrik Møller og Henderson selv. Scenografien består af en videoinstallation, der både skaber rum og stemninger, og som samtidig er medfortællende i kraft af de indlagte handlingsforløb, der interagerer med fortællingen.

”Hvis jeg skal sætte en etiket på forestillingen, vil jeg
sige, at det nok er verdens første fem kvarter lange live musikvideo.” siger Caroline Henderson. ”Når jeg tidligere har stået på en teaterscene, har det været sammen med andre sangere, skuespillere og dansere, så jeg glæder mig enormt til at prøve kræfter med den her form for teater, hvor genrerne er blandet, og der kun er mig til at skabe dramaet.”

En elevatortur i det indre hus

”In the House” handler om levet liv og alder og er en elevatortur i det hus, som tilværelsen er. Vi bliver født i børneværelset og derfra vandrer vi, herre alene i eget hus, igennem værelse efter værelse. Nogle har højt til loftet og vidunderlig udsigt, andre er små og klaustrofobiske.

Nogle gange havner vi i et venteværelse, og andre gange farer vi vild ude på gangen. Men for det meste følger vi alle den oplyste vej foran os og går fra værelse til værelse, indretter os efter bedste evne og flytter os – så godt vi nu kan. Og lige pludselig, før vi aner, er der kun overetagen tilbage.

”Jeg tror, de fleste af os tænker over tiden, der går. Livet stiller os over for masser af valg, og træffer man nu de rig- tige? Skulle man have valgt en anden vej?” siger Caroline Henderson. ”Der er alvor i forestillingen, men også masser af humor – præcis som livet selv. Og det er jo med mennesker som med gamle huse: en vis patina giver karakter,” slutter hun.

”In the House”, der er produceret af PS Production v/ Peter Sindberg, kan ses i Skuespilhuset i København fredag den 10. oktober og lørdag den 11. oktober – begge dage kl. 20.

Billetter kan købes på kglteater.dk.
 Derefter tager forestillingen på turné rundt i Danmark. Se turneplanen her.